logo_smalluwb_img_mobileszukaj

5 lutego odbyły się warsztaty pt. "Chemiczna Książka Kucharska"!
Prezes Koła Naukowego Chemików UwB "Pozyton" Damian Zarzecki i doktorant Szkoły Doktorskiej Nauk Ścisłych i Przyrodniczych UwB mgr Dawid Szymczuk pod opieką mgr. Pawła Misiaka przygotowali szereg doświadczeń wykorzystując dostępne w domu materiały.
Uczestnicy warsztatów próbowali wytworzyć prąd z cytryn i własnego ciała, badali pH produktów spożywczych wykorzystując wywar z czerwonej kapusty i tworzyli chemiczne jojo w "złotym płynie" - oleju rzepakowym.
Całe wydarzenie odbyło się w Centrum Handlowym Auchan Hetmańska.

Więcej zdjęć i informacji pod linkiem: https://www.facebook.com/CentrumHandloweAuchanHetmanska/posts/2872700253021251

MASZ CIEKAWE ZDJĘCIA LUB INTERESUJĄCE INFORMACJE CHEMICZNE?

Wyślij je na stronę internetową Wydziału Chemii.

Promotion, Olympics and competitionsikona
Cooperationikona