mgr Marcin Zając

E-mail: m.zajac@uwb.edu.pl

Pokój: 3058

  • M. Worobiczuk, J. Kotyńska, M. Zając, M. Naumowicz „We know each other for so long and he’s never gonna give you up” – review of persistent plastic particles as a big unknown in present environment’s effect on human health, w. Environmental protection transport and logistics production engineering. S. Kowalski, I. Pietrucha (red.) Wydawnictwo Naukowe Akademii Nauk Stosowanych w Nowym Sączu, Nowy Sącz, 2022, ss. 90-98.
  • J. Kotyńska, M. Zając, K.M. Naumowicz, M. Worobiczuk,M. Naumowicz "Changes in electrokinetic potential of yeast cells of the candida genus under the influence of submicron polystyrene particles, w. Environmental protection transport and logistics production engineering". S. Kowalski, I. Pietrucha (red.) Wydawnictwo Naukowe Akademii Nauk Stosowanych w Nowym Sączu, Nowy Sącz, 2022, ss. 58-65.
  • M. Naumowicz, M. Kusaczuk, M. Zając, A. Jabłońska-Trypuć, A. Mikłosz, M.Gal. M. Worobiczuk, J.Kotyńska "The influence of the pH on the incorporation of caffeic acid into biomimetic membranes and cancer cells" Scientific Reports 2022, 12,3692.
  • M. Naumowicz, M. Zając, M. Kusaczuk, M. Gál, J. Kotyńska "Electrophoretic light scattering and electrochemical impedance spectroscopy studies of lipid bilayers modified by cinnamic acid and its hydroxyl derivatives" Membranes 2020, 10, 343
  • M. Naumowicz,M. Kusaczuk, M. Zając, M. Gal,J. Kotyńska Monitoring of the Surface Charge Density Changes of Human Glioblastoma Cell Membranes upon Cinnamic and Ferulic Acids Treatment” Int. J. Mol. Sci. 2020, 21(18), 6972
©2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.