E-mail: i.misztalewska@uwb.edu.pl
Telefon: 85 7388095
Pokój: 1041
Godziny konsultacji: wtorki 9.00-9.45, pokój 1041
Funkcjonalizacja powierzchni nanocząstek magnetycznych powłokami o właściwościach chelatujących. Polimery odwzorowane molekularnie. Badanie katalitycznych właściwości nanostruktur. Obsługa Transmisyjnego Mikroskopu Elektronowego (TEM), Skaningowego Mikroskopu Elektronowego (SEM), Analizatora Elementarnego (CHNS).
W dniu 24 września 2021 miałam przyjemność wygłosić wykład na VIII Łódzkim Sympozjum Doktorantów Chemii pt. Zastosowanie katalizatorów heterogenicznych w przemysłowej syntezie leków - realna przyszłość czy katalityczna utopia?
Program TransFormation.doc
W dniach od 15 do 28 listopada 2015 roku uczestniczyłam w programie TransFormation.doc organizowanym przez MNiSW. W ramach projektu brałam udział w szkoleniach z zakresu umiejętności miękkich i biznesu. Szkolenie odbyło się w Alberta School of Business, University of Alberta, Edmonton, Kanada. Poniżej zdjęcie z ceremonii kończącej szkolenie.
GRANTY:
ETIUDA 5 : Nowe katalizatory metaloorganiczne immobilizowane na nanocząstkach magnetycznych
PRELUDIUM 11 :Nowe nanocząstki o właściwościach superparamagnetycznych jako heterogeniczne katalizatory palladowe do reakcji prowadzonych w wodzie
BMN 174: Nowe katalizatory zawierające ligand NHC na bazie polimerów winylowych
Wyróżnienie w konkursie Technotalent 2017
Mój projekt pt. Wielofunkcyjny system katalityczny do reakcji prowadzonych w wodzie o potencjalnej aplikacji w syntezie leków otrzymał wyróżnienie w konkursie Technotalent 2017 w kategorii Technotalent UwB.
W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.