5 lutego odbyły się warsztaty pt. "Chemiczna Książka Kucharska"!
Prezes Koła Naukowego Chemików UwB "Pozyton" Damian Zarzecki i doktorant Szkoły Doktorskiej Nauk Ścisłych i Przyrodniczych UwB mgr Dawid Szymczuk pod opieką mgr. Pawła Misiaka przygotowali szereg doświadczeń wykorzystując dostępne w domu materiały.
Uczestnicy warsztatów próbowali wytworzyć prąd z cytryn i własnego ciała, badali pH produktów spożywczych wykorzystując wywar z czerwonej kapusty i tworzyli chemiczne jojo w "złotym płynie" - oleju rzepakowym.
Całe wydarzenie odbyło się w Centrum Handlowym Auchan Hetmańska.
Więcej zdjęć i informacji pod linkiem: https://www.facebook.com/CentrumHandloweAuchanHetmanska/posts/2872700253021251
W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.