Kawa, mleko i cholesterol

20.12.2019

W dniu 12 grudnia 2019 roku dr hab. Agnieszka Z. Wilczewska, prof. UwB przedstawiła wykład pt. „Fakty i mity o kawie mleku i cholesterolu” podczas spotkania Uniwersytetu III Wieku.

Ostatnimi czasy w mediach pojawia się dużo informacji, a właściwie dezinformacji, na temat szkodliwości i wpływu produktów spożywczych takich jak kawa i mleko na nasze zdrowie. Innym niezmiernie ważnym tematem jest cholesterol tzw. „zły” i „dobry”, a przecież z punktu widzenia chemika cholesterol jest jeden. Podczas wykładu obalono niektóre z mitów, w oparciu o najnowsze doniesienia naukowe.

©2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.